SimfoVents Palma

SimfoVents Palma

SimfoVents Palma és el nou projecte musical de Palma Cultura presentat al febrer de 2020. Mitjançant aquesta nova denominació artística es prestigia i impulsa una formació eclèctica i versàtil de gran nivell artístic que participa dels més importants cicles i esdeveniments culturals i socials de la nostra ciutat.

SimfoVents Palma disposa de temporada de concerts simfònics a l'Auditori de Conservatori Superior de Música de les Illes Balears i Cicles d'Estiu al Castell de Bellver i Plaça Major, Cicle de Música de Cambra i projecte social i educatiu dirigit a un ampli públic de diferents contextos. Participa dels diversos esdeveniments de Palma Cultura entre els quals s'inclouen el Festival de Música Antiga, Festival de Jazz de Palma, Palma Dansa, etc.

SimfoVents té el seu origen en la Banda Municipal de Palma que va ser presentada el 22 de desembre de 1966, al Teatre Principal de la ciutat, sota la batuta del seu primer director titular, Julio Ribelles.

Ha col·laborat amb directors convidats com Derek Burgeois, Jan Cober, Pascual Vilaplana, J. M. Moreno, Sanz Espert, Lorenzo Coppola, etc. Així com els solistes i cantants Helend Field, Joana Llabrés, Sylvia Corbacho, Eulàlia Salbanyà, Antonio Aragó, I. Pérez-Piquer, Carles Magraner, Rubén Simeó, Luis González, J. Eguillor, Gómez de Edeta, Collette Truyol, etc. També ha col·laborat amb agrupacions corals com la Coral Universitària de les Illes Balears i la Capella Mallorquina de Palma.

Al maig de 2004 va ser convidada per RNE a participar al V Cicle de Concerts de Bandes de RNE i va actuar al Palau de la Música de València. Va ser seleccionada per al CD Plaça Major editat per RTVE Música 2005.

Cal destacar la tasca realitzada en la promoció i la difusió de la música de les Illes Balears, amb l'estrena i l'enregistrament d'obres de compositors autòctons o residents a l'arxipèlag com Antoni Torrandell, Miguel Marqués, Bartomeu Oliver, Baltasar Moyà, Enrique Pastor, Derek Bourgois, David León, Antoni Mairata, etc.

Els seus últims directors han estat els mestres Joan Giménez, Salvador Sebastià i Joan M. Romaní, sent en l'actualitat el seu director titular Francisco Valero-Terribas.

Data darrera modificació: 12 de febrer de 2024

Menú de navegació