Publicador de continguts


Urbanisme presenta el nou visor d’afectacions, que agilitza les autoritzacions per a obtenir una llicència


18 de juny de 2024

Es tracta d’un projecte pioner desenvolupat per l’Ajuntament

Palma, 18 de juny de 2024.- El tinent de batle d’Urbanisme i Habitatge, Óscar Fidalgo, ha presentat aquest dimarts el nou visor d’afectacions urbanístiques. Aquesta nova eina té com a objectiu facilitar tota la informació disponible sobre un sector o espai determinat que no s’ajusta al Planejament vigent (espai urbanístic afectat).
Óscar Fidalgo ha explicat que “en línies generals, pràcticament la totalitat de llicències urbanístiques que se sol·liciten estan supeditades a un alt nombre d’autoritzacions que depenen d’administracions o organismes externs, cosa que complica, dificulta i retarda aquestes autoritzacions”.
Aquest nou visor o Servei d’Innovació i Gestió de Dades d’Urbanisme (SIGDU), desenvolupat per l’Àrea d’Innovació de l’Ajuntament, rastreja i recopila tots els espais afectats pel Planejament. Fidalgo ha destacat que aquest visor no només es limita a la informació gràfica, sinó que en clicar en un punt del mapa es genera automàticament un informe sobre totes les qüestions urbanístiques que afecten aquest punt geogràfic, indicant al promotor o l’usuari l’òrgan responsable de cadascuna i aclarint si els informes els ha d’aportar el promotor o els hi proporciona l’Ajuntament”.
Fidalgo ha subratllat que “es tracta d’un projecte pioner a tot Espanya que facilita als promotors i usuaris l’accés a una llicència urbanística evitant innombrables tràmits, dotant de transparència i actualització permanent les dades urbanístiques de Palma”.
Com es pot recordar, el mes d’abril passat Urbanisme va presentar el nou visor que permet l’accés a tota la informació urbanística de la ciutat.

Data darrera modificació: 19 de juny de 2024