Publicador de continguts


Jaime Martínez Llabrés anuncia la posada en marxa d’una convocatòria pública per a dotar de 55 noves places la Policia Local


21 de febrer de 2024

El batle reitera el seu compromís amb la millora de la seguretat ciutadana i el reforç de mitjans humans i materials, “perquè els agents puguin complir la seva labor en les millors condicions”

Palma, 21 de febrer de 2024.- El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, ha anunciat l’acord adoptat en Junta de Govern pel qual s’ha aprovat la convocatòria d’oferta pública d’ocupació per a cobrir 55 places de la Policia Local.
Aquesta convocatòria, segons ha remarcat Martínez, ha estat possible gràcies a l’esforç que ha fet l’equip de Govern per a incloure la dotació econòmica d’aquestes places en els pressuposts de 2024, amb idea de celebrar el procés selectiu al més aviat possible. “Vàrem prometre millorar l’entorn laboral de la nostra Policia Local i estam complint. Els nostres cossos de seguretat es mereixen comptar amb tots els mitjans humans i materials per a complir la seva labor en les millors condicions”. En aquest sentit, el primer edil ha assenyalat que en la reunió d’avui també s’ha aprovat el pagament de 14 motocicletes per als agents per un import total de 168.263 euros i que es continuaran adquirint vehicles per a renovar una flota antiga.
El batle de Palma ha recordat que l’actual plantilla és de 800 agents i que, amb l’aprovació d’aquesta oferta pública d’ocupació, s’intenta revertir la deixadesa i abandó que va sofrir el cos a la passada legislatura. “L’anterior govern municipal no sols no va ampliar la plantilla, sinó que en quatre anys van arribar a desdotar fins a 297 places de policia, i obligà el cos a treballar en precari”.
Aquesta mesura, que ha tingut el suport dels sindicats majoritaris de l’Ajuntament, es traslladarà al pròxim ple i, una vegada aprovada, es s’encarregarà el procés de selecció a l’Escola Balear d’Administracions Públiques, EBAP, que determinarà el calendari de l’oposició. L’objectiu, segons ha remarcat Martínez, és que el curs de formació per als aspirants que hagin superat les proves comenci durant el mes d’octubre de 2024.
D’altra banda, l’Ajuntament de Palma està treballant en un acord amb l’EBAP perquè l’Escola de Formació Municipal de Palma pugui realitzar la formació dels policies locals de tot Mallorca. Es tracta que Cort ofereixi a l’escola balear tant les seves instal·lacions com els formadors i intentar, d’aquesta manera, reduir els terminis dels processos selectius.

Data darrera modificació: 28 de febrer de 2024