PROJECTES SELECCIONATS A LA CRIDA DE CONTRACTACIÓ DE PROJECTES DE CREACIÓ I RECERCA 2020

PROJECTES SELECCIONATS A LA CRIDA DE CONTRACTACIÓ DE PROJECTES DE CREACIÓ I RECERCA 2020

Projectes de creació artística 2020

Noguera: "Volem que els artistes i investigadors tenguin un marc on, des de les arts visuals i els processos de creació, puguin donar respostes i ens ajudin a repensar el món"

La convocatòria de contractació de projectes d'arts visuals fou una iniciativa emmarcada dins el Pla de xoc engegat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Palma per a pal·liar els efectes de la crisi provocada pel covid-19. En aquest cas, la convocatòria estava pensada per a projectes de creació i investigació amb un límit de 6.000 euros per als projectes artístics i de 4.000 per als d'investigació. Un jurat independent va ser estat l'encarregat de seleccionar els guanyadors: 6 projectes artístics i 3 d'investigació. Els guanyadors varen posar en marxa els seus projectes el mes de juliol i en aquests moments, són a la recta final i a la majoria els podem trobar als carrers de Palma. Ràdio quiosc-mòbil a la plaça de l'Escorxador, 10 personatges per a una pel·lícula que mai es farà en cartells per la ciutat, Quan tot això acabi...When all this is over mirant els balcons i finestres, De dins cap a fora a 10 Opis de ciutat i TAPÍS AL Mercat de l'Olivar.

Els seleccionats de la modalitat de creació per a projectes no expositius foren: Pere Antoni Sastre i Pau Aulí amb 10 personatges per a una pel·lícula que mai es farà; Irene de Andrés amb Costa luminosa; Mònica Fuster amb TAPÍS; Bartomeu Sastre amb Quan tot això acabi...When all this is over; Joan Bennàssar i Associació Circula Cultura amb Ràdio Activitat Quiosc-Mòbil i Lara Fuster i Miquel Àngel Oliver, amb el projecte De dins cap a fora.

Volem destacar que tots els projecte tenen una forta voluntat d'arribar a la ciutadania, i una bona part parteixen del diàleg amb els veïns i veïnes o és el que volen provocar. Aquesta tardor els carrers de Palma estaran plens d'art creat per artistes de generacions diverses que increpen el present i la realitat que estam vivint.

Descarrega't el Dossier guanyadors de la Crida de projectes-2020

Projecte de Irene de Andrés i Javi ÁlvarezCosta Luminosa

Costa Luminosa (Tráiler) from Irene de Andrés on Vimeo.

Projectes d'investigació artística 2020

Els seleccionats en la línia d'investigació foren: Jordi Alomar Payeres amb "Art sonor i pràctiques musicals experimentals a Mallorca (1980-2020)"; La Lioparda Teatre amb "Imaginaris monstruosos" i el treball de Jaume Reus Morro amb "Microbiota institucional i nova normalitat, seguir amb el problema?".

Els projectes seleccionats exploren temàtiques molt diverses dins l'art i el pensament contemporani. Jaume Reus disecciona -a partir d'una metàfora biològica- tres institucions d'art emblemàtiques dins la ciutat: la Fundació Pilar i Joan Miró, Es Baluard i el Casal Solleric; Jordi Alomar fa una recerca molt necessària a una illa capdavantera en les pràctiques musicals experimentals com és Mallorca i La Lioparda Teatre fa una recerca artística del monstre dins la història de l'art i el pensament contemporani des del feminisme, la perspectiva de gènere i la performativitat.

Tot el material elaborat en el procés de recerca es pot trobar en aquesta pàgina web: textos, imatges i vídeos que comuniquen aquestes tres exploracions que ens aporten un contingut prou potent per ser eines de futur que conviden a seguir explorant. La Lioparda va presentar la seva recerca en tres formats diferents, una performance realitzada a la Sala Vermella del Casal Solleric, una conferència a Can Balaguer i un pòster amb imatges i les línies de recerca.

 

Descarrega't:

 

Dossier guanyadors de la Crida de projectes d'investigació artística 2020

Descarregar projecte: Imaginaris monstruosos...

Descarregar LA LIOPARDA imatges i metodologia

Performance La Lioparda al Casal Solleric: Veure a YouTube...

Descarregar MEMÒRIA

Data darrera modificació: 24 de juliol de 2023