Coordinació General de Cultura i Arts Visuals

Coordinació General de Cultura i Arts Visuals

Compromís amb l'art i la cultura

La Coordinació General de Cultura i Arts Visuals pertany a l'Àrea Delegada de Turisme, Cultura, Esports, Restauració i Coordinació Municipal de l'Ajuntament de Palma. Gestiona les politiques i fons públics destinats a les arts visuals i programes públics. Centra la seva activitat al Casal Solleric de Palma, el Centre d'Art i Creació Palma (CAC Palma) i en projectes de creació i ciutadania.

Cadascun d'aquests centres desenvolupa iniciatives diferents i complementàries, encaminades a proporcionar la millor oferta artística i cultural als ciutadans i visitants de la ciutat, i a més té l'objectiu d'impulsar la creació artística i fomentar la creativitat, la investigació i la formació.

Casal Solleric. Espai expositiu dedicat a les arts visuals contemporànies ubicat al Passeig del Born, 27 de Palma. Programació continuada d'exposicions temporals. Espai patrimonial ubicat a un Palau de la segona meitat del segle XVIII, d'estil rococó en el trànsit al neoclassicisme, que va pertànyer al marquès de Solleric. L'any 1975 l'Ajuntament de Palma el va adquirir i fou inaugurat deu anys després com a centre d'exposicions. La diversitat dels seus espais expositius permet dur-hi a terme un ampli programa d'exposicions i activitats culturals. La seva programació inclou la realització d'exposicions monogràfiques d'artistes de rellevància internacional, exposicions col·lectives d'art contemporani i l'execució de projectes específics d'artistes relacionats amb l'escena artística local. Permet acollir també petites exposicions, instal·lacions específiques, cicles o presentacions especials de vídeo, intervencions d'artistes en residència o que hagin desenvolupat una investigació artística relacionada amb les illes o la ciutat, guanyadors de beques institucionals, etc.

Centre d'Art i Creació Palma.  Projecte en procés de construcció d'un grup cogestionat entre aquesta direcció general i un col·lectiu de creadors, gestors i formadors de l'ambit de les arts visuals per generar projectes comuns que incideixin directamente a la ciudadanía de Palma

Forma part d'un antic aquarterament construït entre 1774 i 1801. Aquest espai fou el darrer baluard que es construí i amb aquest es finalitzà el cinquè recinte emmurallat de Palma. El CAC Palma ofereix un ample programa d'activitats formatives de tècniques específiques, estratègies i altres activitats d'orientació puntuals, cessions temporals d'estudis individuals i col·lectius, taules de debat, encontres professionals i exposicions relacionades amb la seva activitat. A més, coordina el programa d'intercanvi i residència d'artistes de la Coordinació General de Cultura i Arts Visuals.

Activitats Educatives: A partir dels projectes expositius del Casal Solleric dins el curs escolar 2017-2018, s'ofereixen visites-taller adreçades a centres escolars i col·lectius. Segons el nivell educatiu, estan dividides en tres tipus de visita:

Apropa't al Solleric i experimenta: activitat dirigida a alumnes d'Educació Primaria 
Agrega el Solleric a la teva xarxa: activitat dirigida a alumnes d'Educació secundària, Batxiller, Cicles formatius i Formació professional
El Solleric un espai per al diàleg: activitat dirigida a educació d'adults, universitat, educació especial i professorat.

Patrocini d'activitats:
Podeu contactar directament amb el Casal Solleric, Tel. 971722092, solleric@palma.cat

Cessió d'espais:
Podeu contactar directament amb el Casal Solleric, Tel. 971722092, solleric@palma.cat

 

Data darrera modificació: 12 de gener de 2024