Publicador de continguts

WONDERS (FEAT. MUSICAL YOUTH) Carles Congost


Carles Congost

Wonders és una proposta videogràfica que utilitza recursos propers al biopic musical i la performance per a analitzar la figura del "one-hit wonder", probablement una de les més simptomàtiques del paradigma neoliberal que ha impregnat totes i cadascuna de les esferes del món global les darreres tres dècades.

L'expressió "one-hit wonder" serveix, en la indústria discogràfica, per a anomenar aquells que han assolit el reconeixement massiu de manera fugaç gràcies a un sol senzill reeixit. Alguns d'aquests èxits són, fins a cert punt, efímers a propòsit, productes creats per raons humorístiques o per a aprofitar una novetat en la cultura popular però, en la majoria dels casos, impliquen músics seriosos i entusiastes que s'esforcen a continuar les seves carreres quan la popularitat decau. Tal és el cas de Dennis Seaton i Michael Grant (membres del grup Musical Youth), protagonistes de la peça.

A principis de la dècada dels vuitanta, la formació Musical Youth aconseguí una forta repercussió mundial gràcies al seu primer àlbum The youth of today i, molt especialment, al senzill "Pass the dutchie" que va vendre cinc milions de còpies arreu del món i va optar a un Grammy.

A Wonders, ambdós músics s'interpreten a ells mateixos a partir d'una sèrie d'intervencions guionitzades que s'intercalen amb altres moments més personals on expliquen anècdotes de la seva vida com, per exemple, com varen arribar a fer-se amb algunes de les més importants icones del pop de l'època com Stevie Wonder, Paul McCartney o el mateix Michael Jackson. Els texts del guió són concebuts per a ser llegits, recitats i cantats pels dos músics i parteixen d'un encàrrec específic a l'assagista Eloy Fernández Porta, que fa una aportació reflexiva i poètica al fenomen del mega-hit.

A Wonders l'interès temàtic se centra en la idea de l'artista com a producte. El "one-hit wonder" és entès com una figura complexa i paradigmàtica del nostre temps, l'anàlisi de la qual pot remetre'ns al funcionament d'altres àmbits de la societat i la cultura.

Duració:

Des del 4 de maig de 2017fins el 20 d’agost de 2017

Dies: Diàriament
Horari: 12:00
Localitat: Palma
Lloc de celebració: Casal Solleric - Espai Born

Data darrera modificació: 8 de maig de 2023