Publicador de continguts

ONES / WAVES / OLAS


Imagen_/documents/1691549/14017182/RedesONES.jpg/fcca8d9e-cc22-4db9-de90-0e4dba73838e?t=1689854686739

Exposició col·lectiva “Ones/Olas/Waves” a cura de Jesús Alcaide.

Aquest projecte neix d’un procés d’investigació de més de tres anys i que configura una cartografia aquàtica sobre els diferents modes amb els quals les quinze artistes del panorama nacional es relacionen amb la idea i la materialitat de l’aigua, amb la fluïdesa del pensament i les formes d’abordar la liquiditat que domina tots els estadis de la nostra vida, des d’allò econòmic a allò polític, passant pel que és sentimental, simbòlic, i pel mateix llenguatge.

Les artistes Claudia Pagès, Itziar Okariz, Àngels Ribé, María Tinaut, Lucía C. Pino, Pauline Fondevila, Irati Inoriza, Isabel Marcos, Marina González Guerreiro, Maider López, Mar Guerrero, Laia Estruch, Cristina Mejías, Laia Ventayol i Cristina Moreno presenten diferents acostaments a aquest panorama aquàtic des dels territoris de la instal·lació, l’escultura, la fotografia, el vídeo o la performance.

Al voltant d’aquesta mostra s’han programat tres performances. La primera va tenir lloc el mes d’octubre de 2022 durant la Biennal de Pensament, “La promesa de la mar. El viatge immòbil” de l'artista Pauline Fondevila que solcà la badia de Palma amb una sèrie de vaixells de vela llatina, a les veles dels quals es podien llegir versos i frases de poemes i cançons d'artistes, músics i poemes mallorquins, com Antònia Font.

La segona acció, “Sirena” de Laia Estruch en col·laboració amb l'escriptora Irene Solà, tindrà lloc el dia de la inauguració, en la qual el mateix cos i la veu de l'artista es veuran sotmesos a la immersió aquàtica i a un impressionant treball performatiu i vocal.

Finalment, la tercera performance dins el marc de l'exposició, serà “Respiración oceánica” de l'artista basca Itziar Okariz que es durà a terme quasi a mode de clausura. Un cor de respiracions que, partint del so mateix, va generant altres imatges al pensament i ens trasllada a un nou estat mental; un canvi, com el d’aquestes ones que a la vorera arrosseguen sediments per a deixar-los-hi i tornar-los-en retirar.

Lloc de celebració:

Casal Solleric. Planta noble

Horari:

De dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h

Diumenges i festius, de 11 a 14:30 h

Dilluns tancat

 

 

Reportatge fotogràfic de David Bonet.

Duració:

Des del 27 de juliol de 2023fins el 29 d’octubre de 2023

Dies:
Localitat: Palma

Data darrera modificació: 29 d’octubre de 2023