Publicador de continguts

Holy Days - Toni Amengual


Holy Days - Toni Amengual

La identitat es genera a partirde la memòria, que al seu torn escrea a partir de records. Un recordés una narrativa personal creada apartir d'una experiència viscuda. Són molts els mètodes per a preservar allòviscut de l'oblit.

Probablement sigui la fotografia(des de la seva invenció) el mitjà més utilitzat amb aquest fi. Usada en aquestcontext, la fotografia es converteix en un objecte capaç de ser duit al presenti de poder compartir el que s'ha viscut. Altres objectes posseeixen aquestesmateixes qualitats. Es tracta d'objectes amb una gran càrrega simbòlica entre els quals destaca un cas molt particular: el souvenir.

Com el seu nom indica el souvenir és un objecte que s'associa alrecord. El record d'una vivència associada a un viatge turístic. El turisme, viatjar a un lloc distintal de l'entorn habitual, és característic de les societats industrialitzades. El viatge turístic té com a objectiuel plaer, que per al treballador dela societat industrialitzada equival a un dolcefar niente o a una activitat sense intenció productiva. Tal vegada per aixòel souvenir sol ser un objecte fútil en el qual conflueixen capitalisme i cultura.

El souvenir té com a objectiu generar memòria i, per tant, creaidentitat. Per una part, contribueix a crear la identitat personal del comprador i, per l'altra, una identitat col·lectiva del lloc on fouadquirit.

O, dit d'altra manera, aixícom podem fer-nos una idea del recorregut turístic i les experiències d'unapersona a qui agradi adquirir souvenirsdels llocs que ha visitat veient-ne la seva col·lecció personal, de la mateixamanera podrem fer-nos una idea de com ésun lloc determinat en funció dels souvenirsque s'hi puguin adquirir.

És aquesta darreraafirmació el punt de partida d'aquest projecte. Mostrar la identitatcol·lectiva de l'illa de Mallorca mitjançant una mostra dels souvenirs que s'hi poden adquirir.
Duració:

Des del 14 de juliol de 2016fins el 18 de setembre de 2016

Dies: Diàriament
Horari: de 07:00 a 12:00
Localitat: Palma
Lloc de celebració: Casal Solleric - Espai Born

Data darrera modificació: 8 de maig de 2023