Publicador de continguts

Cementiri Llull


0_148970_1.jpg

Acció artística participativa 

Curadoria: Ricard Huerta

La proposta Cementiri Llull parteix d'un projecte artístic i educatiu en el qual s'hi combinen la creació artística i l'educació en arts. Reivindiquem el cementiri com a potencial espai educatiu, un lloc per a la memòria i el respecte, un entorn de reflexió pacient, un àmbit artístic excepcional, i una possibilitat per a la reivindicació patrimonial. En aquesta proposta, la figura de Ramon Llull esdevé icona representativa de Mallorca, però també universal, ja que la literatura i els sabers lul·lians són font de constant actualitatzació a nivell global.

La intenció és crear una cartografia de la imatge que tenim dels cementiris de Mallorca amb les fotografies que ens han arribat, en diàleg amb les obres d'art del muntatge. Volem recrear el ritme del cementiri, amb les pautes acompassades dels elements significatius als espais de l'òbit. La proposta Cementiri Llull incorpora conferències, debats, visites comentades, accions participatives i difusió interactiva online.

L'EXPOSICIÓ CEMENTIRI LLULL CONSTA DE TRES ÀMBITS COMPLEMENTARIS:

a) Acció artística Obres que defensen la idea del cementiri com un espai artístic, de respecte, de memòria i de record. Fotografies i pintures basades en textos de Ramon Llull.

b) Altar Llull Una instal·lació que hem denominat Altar Llull en homenatge als pensaments educatius i les poètiques de la mort de l'òrbita lul·liana.

c) Acció participativa Fotografies aportades per persones i col·lectius vinculats a la Universitat de les Illes Balears, i també de ciutadania de Mallorca.

Incorporem intervencions, debats i activitats participatives tant presencials com a internet, mitjançant la implicació en xarxes socials i demés plataformes interactives.

Cementiri Llull forma part d'una investigació universitària compartida entre la Universitat de les Iles Balears i la Universitat de València, arran d'una estada de Ricard Huerta com a investigador invitat a la UIB.

Entitats que participen i col·laboren: Casal Solleric (Ajuntament de Palma) Universitat de les Illes Balears UIB Departament de Didàctiques, Facultat d'Educació, UIB Creari Grup de Recerca en Pedagogies Culturals de la Universitat de València (GIUV/2013/103)

Duració:

Des del 26 de maig de 2022fins el 28 d’agost de 2022

Dies: Diàriament
Horari: 12:00
Localitat: Palma
Lloc de celebració: Casal Solleric (Espai Educatiu)

Data darrera modificació: 8 de maig de 2023