Urbanisme revisa tots els habitatges municipals del Patronat per a certificar que passen la Inspecció Tècnica obligatòria - Comunicació i Premsa
Urbanisme revisa tots els habitatges municipals del Patronat per a certificar que passen la Inspecció Tècnica obligatòria
Palma, 16 de juliol de 2024.- El Patronat Municipal de l’Habitatge (PMH-RIBA) va iniciar el juny inspeccions als prop de 400 habitatges d’aquesta entitat per a poder obtenir el preceptiu i obligatori Informe d’Avaluació d’Edificis (IAE).
El tinent de batle d’Urbanisme i Habitatge, Óscar Fidalgo, ha explicat que “els tècnics del Patronat estan realitzant ara les inspeccions que hauria d’haver executat l’anterior equip de govern. Estam parlant de 37 edificis que s’han de sotmetre a aquesta exigència urbanística”.
Fidalgo ha afegit que “a finals d’aquest any, l’Ajuntament està obligat a presentar l’Informe d’Avaluació dels edificis municipals construïts el 1974 i els aixecats entre 1951 i 1960. Ens hem trobat que existeixen edificis que allotgen habitatges del Patronat que no compten amb aquest informe”.
Durant el mes de juny, els tècnics han fet 56 inspeccions a habitatges municipals. El juliol, el nombre d’habitatges inspeccionats seran uns 156, mentre que a l’agost se’n preveu inspeccionar 128 i 57 més al setembre.
Durant les visites, els tècnics comproven si han passat l’IAE i com es troben les instal·lacions, ja que també és important programar les obres de conservació i manteniment dels habitatges inspeccionats. De moment, a cap dels habitatges s’han detectat problemes estructurals.
El regidor ha subratllat que el Patronat ha constituït la Comissió Tècnica d’Inspecció, que avalua l’estat dels habitatges municipals. Aquesta Comissió presta una atenció especial que es garanteixi la conservació del patrimoni municipal, estableix un diagnòstic de l’actual situació de l’immoble i planteja una rehabilitació més profunda actualitzant els requisits de qualitat exigibles”.
L’Informe d’Avaluació no només recull l’estat de conservació d’un immoble, sinó que també avalua les condicions sobre determinades actuacions com l’accessibilitat i el grau d’eficiència energètica, atès que el 40% del consum total d’energia correspon als edificis.
Urbanització de Son Simonet
D’altra banda, la Junta de Govern de l’Ajuntament aprovarà aquest dimecres de manera definitiva el projecte d’urbanització de Son Simonet, un desenvolupament urbanístic on es preveu construir més de 200 habitatges d’ús privat. El projecte va entrar abans de l’aprovació del Pla general de 2023, per la qual cosa s’ajusta a la legalitat vigent.
Aquesta aprovació preveu urbanitzar aquest àmbit de 14.926 m², que comprèn, a més de les edificacions residencials, la dotació dels serveis bàsics de la xarxa d’aigua potable, sanejament i pluvials, telecomunicacions i enllumenat públic.
Això no obstant, aquesta aprovació definitiva ve condicionada al fet que la connexió del projecte d’urbanització així com l’ocupació efectiva de qualsevol edifici situat dins aquest àmbit, queda supeditada a l’entrada en funcionament de l’ampliació de l’EDAR II, per la qual cosa la recepció de les obres d’urbanització no es formalitzarà fins que estigui operativa la depuradora.
El mes de maig passat, Gerència d’Urbanisme va autoritzar a simultaniejar i tramitar, tal com permet la llei, els projectes d’urbanització i construcció de les edificacions per a agilitzar la construcció dels habitatges a l’espera de la posada en marxa de la depuradora.
Això és així perquè l’Ajuntament vol assegurar el proveïment d’aigua potable a aquest àmbit, per la qual cosa no es podran connectar a la xarxa fins que estigui en ple funcionament la depuradora.
Data darrera modificació: 17 de juliol de 2024