Publicador de continguts


L’Ajuntament i la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural renoven el Conveni per a gestionar de manera conjunta el centre de Sa Petrolera


9 de gener de 2024

El tinent de batle de Turisme, Cultura, Esports, Restauració i Coordinació Municipal de l’Ajuntament de Palma, Javier Bonet, i el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, han signat avui la pròrroga del Conveni per a continuar gestionant de manera conjunta el centre de Sa Petrolera. La col·laboració entre Cort i la Conselleria permet unir en un mateix espai la Biblioteca Pública Municipal del Molinar i el Centre de Recursos d’Educació Ambiental de les Illes Balears (CREAib).

Es tracta de la segona renovació d’aquest acord, que es va signar per primera vegada l’11 de desembre de 2017 i es va prorrogar el 27 de novembre de 2019. El nou Conveni té una durada de quatre anys, en els quals la Conselleria aportarà una quantia màxima de 98.000 euros: 28.000 euros el 2024; 28.000 euros el 2025; 28.000 euros el 2026 i 14.000 euros el 2027. L’Ajuntament de Palma també haurà d’aportar fins a un màxim de 98.000 euros, distribuïts en les mateixes anualitats.

El conseller Joan Simonet ha recalcat la importància de tenir centres especialitzats en educació ambiental i, sobretot, que la ciutadania se’n pugui aprofitar. “Volem continuar treballant de manera conjunta amb l’Ajuntament de Palma per a apropar l’educació ambiental a tots els ciutadans. És un privilegi tenir una biblioteca de referència especialitzada en temes mediambientals en un edifici emblemàtic com Sa Petrolera”, ha manifestat Simonet.

Per la seva banda, Bonet ha assenyalat que “la renovació del Conveni posa de manifest l’aposta de Govern i Ajuntament per unes instal·lacions úniques, que permeten als ciutadans disposar del servei de biblioteca pública municipal i el CREAib, que al llarg dels anys s’ha anat consolidant com un centre de referència en educació ambiental, com posa de manifest el destacat nombre de persones que visiten el centre i fa ús dels serveis que s’hi ofereixen”.

Prop de 20.000 persones assisteixen anualment a les instal·lacions de Can Salas-Sa Petrolera. Cal fer menció especial dels aproximadament 2.500 visitants anuals de l’Aula de la Mar, que funciona dins aquesta infraestructura oferint tallers, jornades informatives, conferències i diferents activitats relacionades amb el medi marí i el litoral balear.

A l’acte també hi ha assistit la directora general de Medi Natural i Gestió Forestal, Anna Torres, així com el coordinador general de Cultura i Arts Visuals de l’Ajuntament i la directora general de Patrimoni, Fernando Gómez de la Cuesta i Pilar Ribal, respectivament, així com personal tècnic del Servei de Qualitat i Educació Ambiental del Govern.

Data darrera modificació: 22 de febrer de 2024