Publicador de continguts


La Xarxa de Biblioteques Municipals de Palma amplia el seu catàleg de llibres i la seva oferta de novetats amb els fons europeus


21 de maig de 2024

S’han adquirit quasi 3000 llibres infantils, juvenils i d’adults gràcies als fons Next Generation.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de Palma ha rebut 45000 euros dels fons europeus Next Generation i ha adquirit quasi 3000 llibres en paper amb l'objectiu d'augmentar la dotació de les biblioteques públiques i incrementar els índexs de lectura. D'aquesta manera s’ha aconseguit ampliar l'oferta de llibres, en particular l'oferta de novetats, i reforçar el paper de les biblioteques municipals de la ciutat com a espais d'accés a la cultura. La finalitat d’aquesta convocatòria és donar compliment al projecte estatal ”Revalorización de la industria cultural. Dinamización de la cultura a lo largo del territorio. Dotación de bibliotecas” dins el “Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia”. Aquesta dotació se suma a la que anualment assigna l’Ajuntament de Palma per a la compra de documents en paper i material multimèdia, amb l’objectiu d’ampliar i renovar el fons bibliogràfic de les biblioteques.

La selecció dels llibres incorporats al catàleg durant els darrers mesos, respon a l’interès del públic general, incloent-hi diferents gèneres literaris, obres de divulgació i aquelles dirigides al públic infantil i juvenil. Així mateix, s'ha considerat important incorporar materials inclusius com ara obres de lectura fàcil i de lletra gran. Els llibres, en castellà, català i en altres llengües estrangeres,  han estat repartits entre totes les biblioteques que formen la Xarxa arribant, per tant, a totes les barriades de Palma.

Tot procés d'adquisició, catalogació i posada a la disposició de la ciutadania ha finalitzat, i tots els exemplars adquirits ja poden agafar-se en préstec.


Data darrera modificació: 21 de maig de 2024